Рецепта за кекс | Кекс с белтъци


Време за готвене: 35 минути
Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно
4 яйца

125 гр. масло

1 1/2 ч.ч. захар

2 ванилии

1 ч.ч. прясно мляко

1 бакпулвер

1 бурканче шипков мармалад (конфитюр от плодове)


Начин за приготвяне:Яйцата се разделят белтъци от жълтъци.
Жълтъците се бият до побеляване с 1 ч.ч. захар.
Маслото се оставя да омекне и се бърка с яйцата.
Изсипва се млякото, брашното, бакпулвера и ванилията и се бърка леко.
Изсипва се в тава намазана с масло и се пече на умерена фурна до порозовяване.
Изважда се и се маже с мармалада и най-отгоре се изсипват разбитите на сняг с 1/2 ч.ч. захар, белтъци .
Слага се отново във фурната да се запекът белтъците до златисто.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »